Petersen nenshkruan ligjin mbi regjistrimin e popullsise

Prishtinë, 21 dhjetor 2004 – Shefi i misionit te UNMIK-ut Soren Jesen Petersen ka nenshkruar ligjin mbi regjistrimin e popullsise, duke hapur keshtu rrugen e pergatitjeve per fillimin e organizimit te ketij procesi te rendesishem per zhvillimin ekonomik dhe politik te vendit. Sipas nje komunikate te leshuar nga Zyra per Informim e UNMIK-ut, thuhet se ligji ne fjale ka per qellim te mbulimit te informacioneve per strukturen demografike dhe karakteristikat kryesore socioekonomike te popullates. Ligji eshte miratuar ne vitin e kaluar nga Kuvendi i Kosoves, nderkaq supozohet se Kosova duhet te kete me shume se dy milion banore . db/db(RTK/BalkanWeb)

ECIKS / RTK