Petersen: KB garanton investimet ne Kosove

Prishtinë, 04 mars 2005 Kombet e Bashkuara do te garantojne investimet ne Kosove per nje periudhe kohore 99 vjecare u shpreh shefi i UNMIK-ut Soren Jesen Petersen pas nje takimi te rregullt me kryeministrin Ramush Haradinaj. “E informova kryeministrin per dicka qe mendoj se eshte lajm shume i mire. Kombet e Bashkuara jane pajtuar me propozimin tone per te hapur mundesine per investime ne afat 99 vjecar. Kjo eshte shume e rendesishme per investitoret per sigurine e investimeve te tyre pasi do te kene nje garanci te gjate kohore. Disa investitore me perspektive te interesuar per investim te menjehershem kane insistuar ne garanci 99 vjecare. Kjo tani eshte arritur dhe ne mund te ecim perpara. Une e konsideroj kete lajm shume te mire” vijoi me tej Petersen. Po ashtu Petersen e Haradinaj kane diskutuar edhe per marreveshjen e tregtise se lire ndermjet Kosoves dhe Maqedonise qe pritet te nenshkruhet. Haradinaj deklaroi se eshte optimist se marreveshja do te nenshkruhet, por sipas tij jane disa ceshtje qe kane mbetur te hapura dhe qe pritet te shqyrtohen. Kryeministri e kishte njoftuar shefin e UNMIK-ut lidhur me hartimin e raportit per 100 diteshin e punes se qeverise se tij.

RTK / Eciks