Maqedonia hap zyren e saj ekonomike ne Prishtine

Prishtinë, 1 mars 2005 – Maqedonia neser hap zyren e saj ekonomike ne Prishtine. Ne solemnitetin qe do te organizohet me kete rast do te marrin pjese edhe kryeministri i Maqedonise Vllado Buckovski, shefja e diplomacise maqedonase Ilinka Mitreva dhe ministri i Ekonomise Fatmir Besimi. Ky i fundit ka deklaruar sot se hapja e zyres ekonomike ne Prishtine do te luaje rol te rendesishem ne drejtim te perforcimit te marredhenieve ekonomike , si dhe do te permiresoje mundesine per rritjen e produktivitetit dhe stabilitetit financiar ne mes te dy vendeve.Sipas Besimit, nje hap i tille do te imponoje nevojen edhe per hapjen e zyres ekonomike te Kosoves ne Shkup. Delegacioni i udhehequr nga kryeministri maqedonas Vllado Buckovski gjate qendrimit ne kosove parashikohet te realizoje takime me kryetarin e Kosoves Ibrahim Rugoven si dhe me kryeministrin Ramush Haradinaj, me te cilet pritet te diskutohet edhe per nenshkrimin e Marreveshjes per Tregti te Lire ndermjet dy vendeve, si dhe per ceshtjen e demarkacionit te kufirit midis Maqedonise dhe Kosoves.

ECIKS / Balkanweb