Hyn në ditën e katërt greva e arsimtarëve në Kosovë

PRISHTINE, 04 SHTATOR 2003 – Greva e mësimdhënësve të shkollave fillore dhe ato të mesme të Kosoves dje hyri në ditën e tretë. Derisa Ministri i Arsimit Rexhep Osmani thotë se në pjesën dërrmuese të shkollave të Kosovës procesi mësimor po zhvillohet normalisht, zyrtarët e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, thanë se në grevë janë 98 përqind e shkollave.

Ministri Rexhep Osmani ka thënë se do të kërkojë që çështja e rritjes së pagave të arsimtarëve të vëhet në rend dite në mbledhjen e djeshme të qeverisë.

Dje ne mbremje, pasi qe qeveria ka diskutuar ceshtjen e greves, kryeministri Rexhepi ne nje konference per shtyp ka deklaruar se qeveria e Kosoves nuk ka kurfare mundesish te ngrise pagat e arsimtareve dhe se buxheti nuk lejon ngritje te pagave as “per nje cent”.

Mbetet te shihet nese greva e arsimtareve do te vazhdoje edhe sot, diten e katert te vitit te ri shkollor.

ECIKS