Festat e fundvitit pa reduktime të KEK-ut

Prishtinë, 3 janar 2005 -Korporata Energjetike e Kosoves gjate diteve te festes permbushi premtimin dhene konsumatoreve, duke iu shmangur reduktimeve te energjise elektrike. Palok Berisha, zedhenes i KEK-ut, tha se gjate 3 diteve te Vitit te Ri nuk kane pasur probleme te medha lidhur me furnizimin me energjise elektrike pervec disa ngarkesave qe kane qene ne nivel lokal.

Berisha tha se kane arritur rekordin sa i perket sigurimit te energjise elektrike per megavat ne ore. Sipas tij, per 4 dite KEK-u i ka furnizuar konsumatoret me 65 mije megavat ne ore.

Kapacitetet prodhuese kosovare jane te programuara per prodhimin e rreth 1000 megavat ne ore energji, por pjesa dermuese e tyre jane vjeteruar dhe u ka kaluar afati i shfrytezimit ekonomik.

ECIKS / RTK