Kosova pritet të bëhet me bursë

Kosova brenda një periudhe jo shumë të gjatë pritet të bëhet me bursë.

Ky plan, që është në fazën fillestare të zhvillimit, po realizohet nga Ministria e Financave dhe Banka Qendrore, të ndihmuar edhe nga ekspertë të siguruar nga USAID-i amerikan.

Sipas drejtuesve të Bankës Qendrore të Kosovës ky plan ka gjasa të realizohet bashkë me Malin e Zi, si dy vende që e përdorin euron si valutë ose të bëhet ndonjë bursë regjionale. Një plan të tillë për një bursë para disa kohësh e ka shfaqur edhe kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha. Nga shtetet me të cilat vendi ynë rrethohet dhe që kanë bursë funksionale janë vetëm Maqedonia dhe Serbia.

/ Koha /