Inkurajohen investimet amerikane në Kosovë

Me qëllim të inkurajimit të investimeve amerikane në Kosovë, Ministria e Energjisë dhe Minierave në tetor të këtij viti do të organizojë në SHBA një konferencë për të promovuar potencialet e Kosovës në energjetikë.

Për të inkurajuar investimet amerikane, ministrja e Energjisë Justina Shiroka– Pula, është takuar në Washington me kongresmenët, Tim Holden dhe Christopher Carney.

Shiroka-Pula i ftoi investitorët amerikanë dhe të vendeve tjera që të marrin pjesë në privatizimin e sektorit energjetik në Kosovë.

Ministrja tha se institucionet e Kosovës kanë avancuar legjislacionin për të krijuar kushte më të mira për investime në sektorin e energjisë.

Kongresmenët amerikanë, premtuan që nëpërmjet institucioneve relevante amerikane, përfshirë edhe Departamentin e Shtetit, do të kërkojnë një mbështetje akoma më të madhe dhe nxitje më të madhe të investitorëve amerikanë drejt Kosovës.

Aktualisht në Kosovë po vazhdojnë procedurat për privatizimin e sektorit energjetik.

ECIKS