Deklarata e G7 shkakton rënien e Dollarit

DUBAI, 26 SHTATOR 2003 – Mbledhjet vjetore te Fondit Monetar Nderkombetar (FMN) dhe Bankes Boterore, te filluara me 18 shtator ne Dubai, perfunduan dje ne mesdite. Gjate ketyre bisedimeve, qe i lane vendin nje mbledhjeje te Ministrave te Financave te shtate vendeve me te industrializuara (G7), zyrtaret me te larte ekonomike boterore vleresuan se rritja ekonomike globale eshte “ne vazhdim”.

Keto mbledhje u karakterizuar gjithashtu nga nje thirrje e G7 (SHBA, Japoni, Gjermani, Mbreteri e Bashkuar, France, Itali, Kanada) dhe e FMN-se per me shume elasticitet te perqindjeve te kembimit. Kjo deklarate shkaktoi nje levizje te madhe te renies se dollarit ne tregun e shkembimeve.

ECIKS / Korrieri