Bullgaria dhe Rumania nga 1 janari anëtare të BE-se

Bruksel, 28 dhjetor 2006 – Bullgaria dhe Rumania do të jenë nga 1 janari i 2007-s dy anëtaret e reja të Bashkimit Evropian. Për të dyja vendet ky është një hap historik .

Rumania është vërtet në gjendje që të shpërndajë fondet e subvencioneve nga Brukseli me besueshmëri dhe aty ku duhet. Në këtë pikë si Rumania ashtu edhe Bullgaria po vëzhgohen ende nga Bashkimi Evropian.

ECIKS / RTK