Zbulohen rezerva të jashtëzakonshme të naftës në Shqipëri

Tiranë, 11 janar 2008 – Një rezervë e madhe nafte dhe gazi zbulohet papritur në Shqipërinë e Veriut me shifra që shënojnë nivele të jashtëzakonshme. Rezultatet e një studimi u konfirmuan nga kompania Gustavson Associates LLC për llogari të Manas Petroleum Corporation, e cila është ngarkuar nga qeveria e Shqipërisë për të kërkuar naftë dhe gaz në vend.

Sipas këtij studimi rezervat e naftës llogariten në 2,987 miliardë fuçi. Cmimi momental i naftes ne tregjet boterore eshte rreth 100 dollarë për fuçi.

ECIKS