Nga 12 gushti ANP-ja menaxhohet nga konsorciumi “Limak – Lyon”

Kontrata për dhënien me qira të Aeroportit të Prishtinës (ANP), pritet të finalizohet javën tjetër, gjegjësisht më 12 gusht.

Udhëheqësit e Partneritetit publiko-privat thanë se deri më tash gjithçka ka shkuar në rregull dhe shumë shpejt pritet që konsorciumi “Limak – Lyon” të marrë menaxhimin e ANP-së.

“Formalizmi i kontratës pritet të bëhet më 12 gusht”, tha Lorik Fejzullahu udhëheqës i Partneritet publiko privat (PPP). Por para nënshkrimit të kontratës, sipas tij, Qeveria dhe ftuesi i koncesionimit të ANP-së duhet t’i përmbushin disa kushte që kanë të bëjnë edhe me punëtorët.

Konsorciumi “Limak – Lyon” ka fituar të drejtën për të koncesionuar ANP-në për 20 vjet, por një përqindje të fitimit do të jetë edhe për buxhetin e Kosovës. Konsorciumi është zotuar se do të investojë mbi 100 milionë euro në modernizimin e ANP-së dhe zgjerimin e tij.

Aeroporti i Prishtinës është i vetmi në Kosovë me mbi 1.2 milionë pasagjerë në vit.

ECIKS