Forumi i Biznesit Kosove – Zvicer

Mbi 100 pjesemarres, perfshire dhe perfaqesues te 23 kompanive zvicerane kane marrur pjese ne Forumin e Biznesit Kosove – Zvicer te mbajtur ne Prishtine me 20 qershor 2012.

Programi dytitor i Misionit Tregtar Zviceran ne Kosove, i organizuar nga Oda Ekonomike Zvicerane dhe Nisma Ekonomike per Kosoven (ECIKS) ne bashkepunimin me Agjencine e Kosoves per Promovimin e Investimeve (APIK) dhe Agjencine Austriake per Zhvillim, ka perfshire dhe nje seri takimesh ne mes biznesve vendore dhe zvicerane si dhe vizita te kompanive Zvicerane tek partneret potencial ne Kosove si dhe nje pritje te organizuar nga banka ProCredit.

Forumi kryesor, i mbajtur ne Swiss Diamond Hotel, eshte hapur nga Kryeministri i Kosoves Hashim Thaçi. Si foles gjate forumit kane pasuar edhe Ministri per Zhvillim Ekonomik – Besim Beqaj, Ministri i Bujqesise, Pylltarise dhe Zhvillimit Rural – Blerand Stavileci si dhe Ambasadorja e Zvicres ne Kosove – Znj. Krystyna Marty Lang.

Forumi ka perfshire dhe nje panel specifik gjate te cilit perfaqesues te APIK-u, ECIKS dhe te Ministrise se Financave kane prezantuar para kompanive zvicerane mundesite konkrete per investime si dhe ambientin per biznes dhe investime ne Kosove.

Forumi ka perfunduar me prezantime te kompanive zvicerane qe tashme kane investuar ne Kosove, te cilet paraqiten percojat e tyre ne fushen e biznesit dhe investimeve ne Kosove.

Ne teresi, mision dyditor tregtar zviceran ka rezultuar ne shume takime me bizneseve vendore dhe zvicerane, ne vizita tek partneret potencial si dhe ka gjeneruar mundesi te shumta biznesi e investimesh.