Arsimi është prioritet i qeverisë, thekson ministri Hoxhaj

“Për Qeverinë e Kosovës arsimi do të definohet si një prioritet shtetëror i dorës se parë dhe i cili duhet të jetë vendimtar për Kosovën. Një prioritet i tillë synon që Kosovën ta shndërroj në një shtet i cili fuqinë e tij e bazon në dije”, tha sot ministri i Arsimit Enver Hoxhaj, në ligjëratën me temën, “Arsimi në Kosovë”, mbajtur në kuadër të Seminarit nërkombëtar për gjuhën, letërsinë dhe kulturën shqiptare.

“Një sistem arsimor i reformuar do të jetë baza më e rëndësishme e shtetit të Kosovës”, tha ministri Hoxhaj. Sipas tij Qeveria e Kosovës ka pesë prioritete kryesore në fushën e arsimit të cilat do ta bëjnë Kosovën një shtet i cili fuqinë e tij do ta bazoj në dije.
“Për qeverinë e Kosovës arsimi definohet si një prioritet shtetëror i dorës së parë dhe i cili duhet të jetë thjeshtë vendimtar për Kosovën. Prioritet i dytë është se arsimin e shohim si një prioritet ekonomik e jo si një politikë sociale si është parë në të kaluarën. Prioritet i tretë është që të kemi një arsim fillor dhe të mesën kështu që ne si qeveri e kemi një synim madhor që gjithë për fshirja në arsim të jetë njëri prej prioriteteve të para e që thirret si edukim inkluziv”, tha Hoxhaj.
Me qëllim të ngritjes se cilësisë në arsim, ministri Hoxhaj, premtoj se do të ketë edhe ngritje të pagave për mësimdhënësit.

“Ngritja e pagave të arsimtarëve definitivisht i referohet kualifikimit si kriter dhe përvojës në punë të cilën e kanë dhënë këta arsimtar”, theksoi ministri Hoxhaj.

Përndryshe Seminari ndërkombëtar për gjuhën letërsinë dhe kulturën shqiptare do të vazhdoj punimet deri me datën 29 të këtij muaji.

RTKlive